top of page

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Sinds december 2018 mogen wij ons Orthomoleculair Therapeut volgens de Klinische Psycho Neuro Immunologie noemen. De opleiding hebben wij genoten bij de Natura Foundation.

Bij de eerste les die wij kregen over orthomoleculaire geneeskunde zei onze docente: "we hebben eigenlijk een raar leven voor onszelf bedacht".

Onze voeding is totaal anders dan die van de oermens.

Je zou denken, we zijn zoveel eeuwen verder: ons lichaam is wel aangepast op ons voedsel. Helaas: onze genen zijn voor 99,5% nog precies hetzelfde als die van de eerste mensen op aarde. We leven dus voor ons lijf in een soort science fiction tijdperk....met een antiek lichaam. Veel klachten van mensen hebben daarmee te maken.

Ook kennen wij als moderne mens het verschijnsel chronische stress. Dat kende de oermens niet. Wel korte stress! De zon was een stress factor van de oermens. Ook had men vaak last van kou. Als er honger was, moest er voedsel gezocht of gevangen worden. Ons lichaam kan prima overweg met korte stress maar kan helaas niet omgaan met chronische stress.

Orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar de goede (ortho)moleculen (moleculair) die wij nodig hebben om gezond te worden en/of te blijven. Als orthomoleculair therapeut kunnen we u helpen naar een gezonde leefstijl waarin goede voeding een rol speelt. 

De opleiding die wij bij de Natura Foundation hebben afgerond is een integrale opleiding. Er wordt dus niet naar één aspect gekeken maar naar de totale mens zowel fysiek (hormonen, organen, klieren en de samenwerking daartussen) als psychisch. Orthomoleculaire geneeskunde is een krachtige wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode die bioresonantie mooi kan aanvullen. Of misschien moeten we het wel andersom zien....

bottom of page